Misafirleriniz için muhteşem bir pasta, profiterollü pasta tarifi…
Malzemeler
1 adet hazır pasta keki
Sos İçin
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kako
3 çorba kaşığüı toz şeker
10 adet bitter çikolata
1 çay kaşığı nişasta
Krem Şanti İçin
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Kreması İçin
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Profiterol İçin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
75 gr. margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Yapılışı
Zor bir pasta ama olsun işe koyulalım nasılsa sonuç harika. Eeee
zahmetsiz rahmet olmaz. İşe profiterolden başlayalım, küçük nir
tencereye suyu, margarini, toz şekeri koyup şeker eriyene kadar
karıştırıyoruz ve bir kaç taşım kaynatıyoruz. Kaynayan karışama unu
ilave edi iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte 3 dakika kadar pişiriyoruz.
Ardından ocaktan indirip ılıması için kenara alıyoruz. Arada bir
karıştırırsanız ılıması kolaylaşır. Ilıdıktan sonra içine 3 yumurtayı
kırıp iyice karıştırıyoruz. Şimdi bir torbanın ucunu deliyoruz ve içine
hazırladığımız hamuru koyuyoruz. Hafif yağladığımız tepsiye torbayı
aşağı doğru sıkarak ceviz büyüklüğünde yuvarlakları tepsiye bırakıyoruz.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz. 25 – 30 dakikada
pişiyor. Profiterol pişerken biz kremayı hazırlmaya geçelim, bir
tencereye süt, şeker, un, vanilyayı koyup ateşe koymadan önce iyice
karıştırıyoruz. Ardından ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiritoruz.
Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Krem şantiyi hazırlamaya geçelim toz şantiyi ve sürü mikserle karıştırıp
köpürtüyoruz. Ve son aşamaya geçiyoruz, küçük bir tencereye süt, toz
şeker, kakao, nişastayı ilave edip iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve
karıştırarak pişiriyoruz ocaktan indirmeden çikolataları ilave edip
çikolatalar eriyene kadar pişiriyoruz. Bütün hazırlıklarımız bitti haydi
bunları birleştirelim, hazı keki elıp üç kat yapacak şekilde üçe
ayırıyoruz. Ve kekin ilk katını servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
Üzerine krema ve krem şantiden alarak ilk kata sürüyoruz. Bütün katlara
aynı işlemi yapıyoruz. Ve an son katada krema ve krem şantiyi sürerek
profiterolleri üzerine diziyoruz üzerine krema ve krem şantiden sonra
sosu ilave ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder