2 Mayıs 2012 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf

Lütfen Yorum Yazınız.

Muhallebili Kadayıf için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 300 gram kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı, şekeri ekleyip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ilave edin. Ateşten alıp soğutun.
  • 1 kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket (süt paketinde) krema
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ilave edip mikserle karıştırın. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin. Daha değişik pasta tarifi tatlı tarifi doğum günü pasta tarifi kek tarifi tart tarifi turta tariflri için pasta-tarifi.com sitemizi ziyaret ediniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder