Annemin elinden yediğimiz kolay aşure tarifimizle muharrem ayını aşuresiz geçirmiyoruz…
Malzemeler
2 kase nohut
2 su bardağı aşurelik buğday
1 kase fındık
1 kase ıslatılmış kayısı
1 paket kuru üzüm
Yarım portakal kabuğu
3 su bardağı toz şeker
1 kase ıslatılmış incir
Yapılışı
Öncelikle aşurelşk buğadayı tencereye alıp üzerini kaplayacak kadar
su ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Buğday iyice pişene kadar
kaynatmaya devam ediyoruz ve gerektikçe üzerine su ilave ediyoruz.
Ardından içine geceden pişirdiğimiz nohutları ilave ediyoruz ve sırası
ile incir, kayısı, kuru üzüm, portakal kabuğu rendesi ve şekeri ilave
ediyoruz. Son olarak da fındığıda ekleyince aşuremiz hazır hale gelmiş
oluyor.
Resimli Aşure Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder